Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

SÄÄNNÖT 

-Kielenkäytön on oltava asiallista

-Kiusaaminen kielletty

-
Älä ota nimeäsi suoraan Potter-kirjoista. Nimimerkkisi ei siis saa olla esimerkiksi Hermione Granger

-Ilmoita, jos et pääse Tylypahkaan yli kahteen viikkoon. Jos sinusta ei kuulu mitään kolmeen viikkoon, poistamme oppilastietosi

-Uuden tarinan saa lähettää vasta sitten, kun edellinen tarinasi on arvosteltu. Pyrimme tällä estämään tarinoiden kasautumisen. Voit toki kirjoittaa uutta tarinaa koneellesi valmiiksi varastoon  

-Lähetä mielellään vain kokonaisia tarinoita. Jos olet kirjoittamassa tarinaa ja joudut jättämään sen kesken, tallenna se koneellesi ja jatka kun sinulla on aikaa. Tarinoita on helpompi arvostella, kun ne ovat kokonaisia. 

OHJEET

Tupapisteet eli Tuparit
Tupapisteitä jaetaan esimerkiksi tarinoista ja kilpailuista. Pisteiden kerääminen auttaa tupaasi lähemmäs tupamestaruutta. Tupapisteiden lyhenteenä käytetään T-kirjainta.

Kaljuunat
Kaljuunoita jaetaan tupapisteiden ohella palkinnoksi tarinoiden kirjoittamisesta. Niillä voit tehdä ostoksia ostosvieraskirjassa. Kaljuunoista käytetään lyhennettä K

Tarinat
Tarinat voivat kertoa lähes mistä hyvänsä kunhan ne vain liittyvät Harry Potteriin. Tarinat voisivat miellellään sijoittua Tylypahkaan, mutta voit toki kertoa myös Tylypahkan ulkopuolisista velhomaailman tapahtumista. Tarinat kirjoitetaan oman hahmon näkökulmasta. Minä-kertoja on mielestäni tässä luonteva valinta. Voit itse päättää mille aikakaudelle tarinasi sijoittuvat. Ennen, jälkeen tai samaan aikaan kun Harry Potter ja kumppanit kävivät Tylypahkaa. 
Tarinat kirjoitetaan tarinavieraskirjaan. Kun olet lähettänyt tarinasi arvostelemme sen ja annamme siitä Tupapisteitä ja Kaljuunoita. Tarinan ei tarvitse olla pitkä. Laatu ratkaisee. On mukavampi lukea huoliteltua, vaikkakin lyhyttä tarinaa, kuin äkkiä hutaistua pitkää sepustusta, jossa ei ole päätä eikä häntää. Lyhyesti: sisältö ennen pituutta.
Muista! Tarinoissa voi tapahtua melkeinpä mitä tahansa! Persoonalliset ja mielikuvitukselliset tarinat erottuvat joukosta. Älä siis aina tyydy vain päiväkirjamaiseen selostukseen. 

Tuvat
Lajitteluhattu lajittelee sinut tupaasi, joita ovat Rohkelikko, Puuskupuh, Korpinkynsi ja Luihuinen. Saat esittää tupatoiveen, mutta lopullisen ratkaisun tekee kuitenkin lajitteluhattu. Ilmoitamme uusista oppilaista vieraskirjassa. 

Huispaus
Huispausjoukkueeseen pääset hakemalla vapaata paikkaa joukkueesta. Huispausottelupäivinä tarinoista saa Kaljuunoiden ja Tupapisteiden lisäksi maaleja. Tarinoiden ei tarvitse kertoa huispausottelusta. 

Oppilastiedot
Jokainen oppilas saa oman kategoriansa. Sinne tulee näkyviin kaikki tiedot, joita olet kertonut itsestäsi. Oppilastiedoistasi voit käydä myös katsomassa tupapisteesi, kaljuunasi, ostoksesi yms. ©2019 Ravenin Tylypahka - suntuubi.com